Barn som sitter i en gymnastiksal med ringar i förgrunden.
Foto: Anders Wiklund/TT

S satsar på idrott

S satsar på idrott
1:21 min

Socialdemokraterna i Halmstad lovar mer pengar till idrott i sin budget för nästa år.

– Idrott och folkhälsa hör ihop och folkhälsan är en så stor del av vår välfärd. Därför är satsningen på idrott så viktig, säger Ulla Winblad, gruppledarna för socialdemokraterna i kommunfullmäktige.

I Socialdemokraternas budget finns bland annat pengar för nya idrottshallar i Oskarström och Snöstorp och ett nytt servicecenter på Galgberget, där både orienterarna och allmänheten ska kunna klä om.

En satsning på Simstadion och Brottet ryms också i budgeten, där området utvecklas mot mer rekreation och friskvård.

Eftersom Socialdemokraternas budget antogs i fullmäktige, trots att det är allianspartierna som styr i Halmstad, vågar S lova att de här satsningarna kommer att blir av.

Men är det då möjligt att en nämnd, till exempel teknik- och fritidsnämnden, där alliansen fortfarande har majoritet, kan gå emot förslagen i budgeten?

– Nej, enligt min uppfattning kan inte nämnderna det utan måste följa fullmäktiges beslut. Och beslutet är att vår budget gäller 2017, säger Anders Rosén, socialdemokratiskt kommunråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".