Handbollsspelare från HK Aranäs, klädd i vitt och blått, och IFK Kristianstad, klädda i orange och svart, på en blå handbollsplan i Kungsbacka. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio.
HK Aranäs förlorade knappt mot svenska mästarna IFK Kristianstad. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio

Aranäs hade skrälläge – men föll mot svenska mästarna

"Det var nära"
0:19 min

Ett tag såg det ut som att HK Aranäs skulle skrälla i seriepremiären mot IFK Kristianstad.

HK Aranäs tog emot svenska mästarna IFK Kristianstad i seriepremiären i omdöpta högsta serien, handbollsligan. Och hemmalaget föll knappt.

– Det var nära, men vi tappade i andra halvlek och blev lite taffliga framåt. De kunde göra lite enkla mål och då tappade vi snabbt, säger Tobias Johnsson i HK Aranäs.

I paus stod det 14-12 till Aranäs, men under andra halvleken växlade de svenska mästarna upp och slutresultatet skrevs 22-26 till Kristianstads fördel.

– Men det kändes bra, det är kul att vara igång och vi hade bra stöd från publiken, säger Tobias Johnsson.

Ett avbräck var dock att Pontus Mellegård i hemmalaget fick gå ut skadad redan efter en kvart. Tummen hade gått ur led och han fick sys med ett par stygn och gipsas. Nu väntar rehab för Mellegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".