Christoffer Westman, ordförande för Livsmedelsklubben på Carlsberg i Falkenberg.
1 av 2
Christoffer Westman tycker det är beklagligt att man inte värderar personalen högre. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Carlsberg
2 av 2
Foto: Henrik Martinell/Sverige Radio.

Carlsbergs personal: Vill inte ersättas av maskiner

"Beklagligt att man inte ser större värde i personal"
2:29 min

37 personer varslas på Carlsberg. Christoffer Westman tycker det är tråkigt att man inte ser större värde i att ha personal istället för automatiska truckar.

– Tyvärr är detta den verkligheten vi ser, inte bara här på Carlsberg, utan generellt i samhället, med en automatiserad verksamhet. Och det är beklagligt att man inte ser ett större värde i att ha personal, säger Christoffer Westman som är ordförande för Livsmedelsklubben på Carlsberg i Falkenberg.  

Men beskedet om varsel kom inte som en chock.

– Det är alltid tungt att få den här typen av besked, varsel är aldrig roligt. Men någonstans har vi en liten vana här på Carlsberg att vi vet att det kommer. Det är så det har sett ut de senaste åren.

Det kommer kanske inte bli 37 tjänster som ryker till slut?

– Det är jättetidigt att säga det just nu. Vår inställning är att rädda så många som möjligt, helst allihopa, säger Christoffer Westman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".