Petra står framför en översiktskarta på översvämningsskyddet.
Petra Arvidsson tittar på översiktsbilden efter mötets slut. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio

Delade meningar om översvämningsskydd

"Förhoppningsvis kan jag komma till jobbet torr"
1:20 min

Åsikterna är många kring översvämningsskyddet som planeras längs Kungsbackaån. Det framkom när kommunen bjöd in allmänheten för att informera och få synpunkter på projektet. 

Översvämningsskyddet på 800 meter föreslås byggas upp av både gräsvallar och spontar och kommer att löpa utmed gång- och cykelvägen längs ån i Kollaområdet. 

– För att ta sig till varje ut och ingång är det 200-250 meter, och är man av den äldre generationen så kanske det är svårt att ta sig och då kanske man väljer att inte ta sig ut, säger Petra Arvidsson, som är en av dem som berörs av skyddet. 

År 2020 väntas bygget vara klart, men det är inte utan att de som bor i bostadsområdet påverkas. Kungsbackabon Peter Arvidsson bor på en tomt som ser ut att ändras.

– Den skulle bli lite mindre och gångbanan skulle komma lite nära och i så fall skulle vi gärna vilja ha ett litet insynsskydd. 

En annan som besökte träffen var Camilla Järdgren som inte bor i området, men som påverkas på andra sätt.

– Jag är cyklist så detta är min väg till och från jobb och förskola. Det kommer säkert att bli mycket bättre. Förhoppningsvis kan jag komma till jobbet torr. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".