getingeskolan
Foto: Göran Frost P4 Halland
Getingeskolan

Föräldrar kräver att Getingeskolan stängs

"Vi tycker att kommunen ska stänga skolan"
1:27 min

Stäng Getingeskolan innan helgen och hitta nya lokaler, annars kommer vi hålla våra barn hemma, hotar Getingeskolans föräldraförening.

Föräldraföreningen på Getingeskolan kräver att Halmstads kommun evakuerar skolans elever till ersättningslokaler redan till nästa vecka, och Mattias Bengtsson, ledamot i föreningen, säger att föreningen själva letar efter lämpliga lokaler.

– Vi tycker att kommunen bör stänga skolan innan denna veckan är slut och snabbt som tusan hitta ersättningslokaler, säger Mattias Bengtsson.

Det är efter att det kommit fram att flera elever lider av hälsoproblem som kan härledas till dålig inomhusmiljö, och att ett trettiotal elever sökt hjälp hos skolhälsovården för trötthet, kliande och rinnande ögon och näsor och huvudvärk som föräldraföreningen reagerar. Fastighetskontoret har fått 45 dagar på sig att undersöka skolan och ta prover i lokalerna. Det är alldeles för lång tid, tycker föräldraföreningen.

De kräver att kommunen stänger skolan på fredag och hittar andra lokaler för eleverna att vara i från och med nästa vecka. Annars håller de sina barn hemma från och med måndag.

– Vi måste ta till med hårdhandskarna för att de ska förstå situationen. Ska vi kunna se föräldrarna och eleverna i ögonen har vi inget annat val, säger Mattias Bengtsson. 

SVT Halland var först med att rapportera om detta. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".