Hamnen på Gottskär
1 av 2
Ägarna till fastigheten Skällared har ett helhetsförslag på området. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio

Nya ägare föreslår storsatsning på Gottskär

"Vi bygger cirka 50 bostäder"
0:48 min

Femtio nya lägenheter, ny restaurang och strandpromenad är något som de nya ägarna till fastigheten Skällared i Gottskär vill se.

Skällared i Gottskär, som fick nya ägare i början av februari i år har lagt ett förslag på hur fastigheten kan utvecklas. Såväl Kungsbacka kommun som länsstyrelsen ska titta närmare på förslaget.

Det handlar bland annat om en ny restaurang mot vattnet där en ny strandpromenad med bodar ska löpa mot Utön. Ägarna Jonas och Marianne Hillhammar vill likaså se nya bryggor med plats för mellan 50 och 100 båtar.

Förslaget omfattar också flera hus med plats för femtio lägenheter som har garage under mark. Det föreslås likaså hus med plats för kommersiell verksamhet.

Ägarna har ansökt hos kommunen om att både få bygga nya bostäder och bedriva verksamhet, något som kommunen ställer sig positiv till.

– Nu ska vi titta på ansökan tillsammans med länsstyrelsen, säger kommunstyrelsens ordförande, Hans Forsberg (M).

Olika myndigheter ska säga sitt precis som berörda i området så att en process inte påbörjas som är svårt att genomföra.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".