Besked om vart Getingeskolan elever ska ta vägen. Foto: Sveriges Radio
Besked om vart Getingeskolan elever ska ta vägen. Foto: Sveriges Radio Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio
Getingeskolan

Getingeelever flyttar till Plönninge

Resten av läsåret kommer högstadieeleverna på Getingeskolan tillbringa på Plönninge. Redan på torsdag nästa vecka räknar man med att lektionerna kommer igång där.

Från nästa läsår ska paviljonger finnas på Getingeskolan i stället för de utrymda lokalerna. Det beskedet gav barn- och ungdomsnämndens ordförande i förra veckan.

Nu är det klart att resten av detta läsår så får årskurs sex till nio flytta till lokaler på Plönninge. Formellt har inte Region Halland fattat beslut om att hyra ut lokalerna till Halmstad kommun, men man räknar med att det i praktiken är klart.

Beslut om att evakuera eleverna togs för en liten tid sen, efter att flera elever och lärare känt obehag och fått utslag när de var på skolan, även efter den mögelsanering som gjordes strax efter terminstarten.

Från föräldrahåll tyckte man att det dröjde för länge innan evakueringsbeslutet kom, vilket det gjorde sen barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman (MP) och förvaltningschefen Pauline Broholm Lindberg tagit del av hela den undersökning som gjordes på Getingeskolan i våras.

Sedan tidigare står det klart att politikerna vill bygga en helt ny skola, men när det kan bli är ännu oklart.

Mer om Getingeskolan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".