Krister från Stefan och Krister signerar, splitbild
Krister signerar de skivorna som Niklas vann på budgivningen. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio.
Världens barn

Krister Classon signerar skivor och skänker pengar

"Jag lägger en lika stor summa som Niklas till Världens barn"
2:47 min

Niklas, som ropade in Stefan och Kristers samlade verk, önskade att humorduon skulle signera skivorna. Nu skänker Krister en lika stor summa som skivorna såldes för till Världens barn. 

Det paket som gick för mest pengar när P4 Halland sålde ut skivarkivet är Stefan och Kristers samlade verk. Pengarna kommer gå direkt till Världens barn. 

– Det är det som är det fina, så det tackar vi Niklas extra mycket för, säger Krister, som också vill bidra till insamlingen till Världens barn:

– Då lägger jag en lika stor summa till Världens barn. 

Och att Niklas Isaksson, som vann budgivningen, betalade 5800 kronor för skivorna tycker Krister är roligt. 

– Kultur är ju så att det inte är den vackraste tavlan som blir dyrast. Picasso hade inte alltid så vackra tavlor, men de var väldigt dyra. Så våra låtar kanske inte är de bästa, men de är de dyraste. 

Det är inte så ofta Krister Classon signerar skivor nuförtiden. 

– Signering av skivor är väldigt sällan nuförtiden. Men det var väldigt, väldigt ofta på 80 och 90-talet, säger Krister Classon, när P4 Hallands reporter träffar honom i Fegen för att få skivorna signerade.  

Skivsamlingen väcker många minnen från tiden då han och Krister spelade in skivor.

– Ibland kan jag tänka att vi har nog satt lite avtryck i alla fall. Vi vill ju ha gjort något som betyder något för någon. Vi får ibland mejl från folk som säger att vi har piggat upp deras liv.

Relaterat

Mer om Världens barn P4 Halland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".