En kvinna i 30-årsåldern har hittats död utanför Falkenberg.
En kvinna i 30-årsåldern har hittats död utanför Falkenberg. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Kvinna hittad död utanför Falkenberg

"En kvinna i 30-årsåldern har hittats avliden"
1:05 min

En kvinna i 30-årsåldern har hittats död utomhus på en gård utanför Falkenberg – men kvinnan har inga skador som tyder på våld från en annan person.

Den tekniska undersökningen som polisen har gjort visar att kvinnan inte har några skador som tyder på våld från en annan person, skriver polisen på sin hemsida. 

Det var strax före halv åtta på morgonen som polisen fick kännedom om att en kvinna i 30-årsåldern hittades avliden, utomhus på en gård utanför Falkenberg. 

– Senast kvinnan var vid livet var under gårdagskvällen, som vi vet, säger Tommy Nyman, som är presstalesperson på polisen.

Det kan inte uteslutas att kvinnan utsatts för brott. Därför har polisen startat en mordutredning.

– Det gör vi rutinmässigt, så vi inte kommer på efterkälken om det skulle visa sig att ett brott är begånget, säger Tommy Nyman.

Inget har hittills framkommit som styrker mordmisstanken, skriver polisen på sin hemsida. Polisen måste därför avvakta resultatet av den rättsmedicinska undersökningen som kommer att genomföras på fredag. Polisen fortsätter utredningen med att hålla förhör med personer som kan antas ha uppgifter att lämna i utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".