Lärarinnan Jennie Kelloniemi samtalar med eleverna Cornelia, Anna, Walter, Emil och Daniel om fred.
Lärarinnan Jennie Kelloniemi samtalar med eleverna Cornelia, Anna, Walter, Emil och Daniel om fred. Foto: Fredrik Almryd/Sveriges Radio.

Elever: Vi måste få fred i världen

"Det måste bli stopp på krig i världen"
2:52 min

Idag tillkännagavs årets fredspris till Alfred Nobels ära. Vi passade på att prata om fred med några elever på Frösakullsskolan i Halmstad.

– Jag tänker att vi måste skaffa fred i världen och få stopp på alla krig, säger Emil i klass 5 på Frösakullsskolan i Halmstads kommun när vi besöker skolan för att prata om vikten av fred. 

– Vi pratar ofta om att det måste bli stopp på krig i världen, säger Daniel.

I sitt skolarbete pratar eleverna mycket om förra årets fredsprisvinnare Malala Yousafzai som blivit lite av en superhjälte för barn runt om i världen.

– Hon hjälpte barn väldigt mycket och främst flickor då som inte fick gå i skolan. Hon hjälpte många människor och gjorde ett bättre liv för dessa, fyller Cornelia i.

Malala kämpade för främst flickors rätt att få gå i skola och blev skjuten och svårt skadad på grund av sin kamp. Hennes insatser inspirerar eleverna på Frösakullsskolan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".