Elev i en mellanstadieklass som räcker upp handen i förgrunden. I bakgrunden flera andra elever vid bänkar och en lärare framme vid en whiteboard. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Överklagan av Glänningeskolan fördröjer andra skolförändringar. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ny skola i Laholm försenas i ett år

Nya Glänningeskolan i Laholm försenas ett helt år. Anledningen – ett grannpar överklagar bygget.

Grannarna oroar sig för att det ska bli mer trafik i området, och vill därför att skolan placeras på ett annat ställe eller att det byggs en annan tillfartsväg. Det här rapporterar Hallandsposten.

Förra veckan påbörjades upphandlingen av det nya bygget, men det fick avbrytas när överklagan kom in. Och nu ska mark- och miljödomstolen säga sitt innan arbetet kan fortsätta.

– Konsekvensen blir att skolan blir ett år försenad, säger Stefan Lundström, vd för Laholmshem till Hallandsposten.

Skolbygget är Laholms största investering någonsin, och nya Glänningeskolan ska kunna ta emot 475 elever. Tanken är att den nya skolan ska frigöra platser på andra skolor i Laholms kommun där det råder akut platsbrist.

Och när skolan nu blir försenad får det konsekvenser i kommunen.

– Det kan få följden att vi måste ha fler tillfälliga lokaler än de vi redan har på Parkskolan. Allting blir fördröjt. Särskolans flytt från Lagahöjden, ombyggnationen på Lagaholmsskolan, ombyggnationen av Blåkulla tillbaka till förskola. Man blir kvar i de dåliga lokalerna på nuvarande Glänningeskolan ytterligare ett år, säger kommunens utbildningschef Per Jangen till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".