Militären söker dejt till balen – på Blocket

3:25 min

Fredrik Johansson vill gå på balen på Halmstads garnison. Men eftersom han inte har en dejt la han ut en jobbannons på Blocket. 

– Man fick inte söka efter en dejt på Blocket, så det fick bli en jobbannons, säger Fredrik. 

I jobbannonsen står bland annat att "din vikt bör ej överstiga min egen (100 kg) av praktiska skäl."

Ordvalet har fått en del kritik på såväl Twitter som på Facebook, men Fredrik Johansson försvarar innehållet i sin annons, även i intervjun med P4 Halland.

– Det är kopplat till det som står sen, att kroppskontakt kan förekomma, och det är egentligen min förhoppning. Sen vill jag inte ge sken av att vara fattig, men att utfodra en tyngre person kostar en del pengar. Och med min ekonomiska situation i dag har jag inte råd med det. 

I samband med en ifrågasättande kommentar på P4 Hallands Facebooksida passar han dock på att be om ursäkt om någon har tagit illa upp.

Jag planerar ju även framåt då, så jag hoppas att detta är en ingångsport till något permanent. 

I jobbannonsen står även att referenser kan ges vid behov. 

– Där hade jag tänkt be några jobbkollegor ljuga ihop något snyggt så jag framstår i bättre dager. 

Än så länge har Fredrik inte fått några svar på jobbannonsen på Blocket, men annonsen har spridits på sociala medier och där har han fått en del kommentarer. Nu hoppas han på fler svar. Och blir det inget med kvinnan som svarar på annonsen blir han nog besviken. 

– Det hade varit en förlustaffär i mina ögon, men vissa smällar får man ta. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista