Lovisa Oliv från Varberg bor numera på Hawaii men var nyligen hemma i Halalnd för att fira sin mammas 80-årsdag. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.
Lovisa Oliv från Varberg bor numera på Hawaii men besökte nyligen sin mamma hemma i Varberg. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.

Varbergaren Lovisa älskar livet på Hawaii

"Jag bestämde mig för att stanna kvar"
1:40 min

Redan som tonåring fastnade Lovisa Oliv för surfing och andra vattensporter. Som 19-åring gav hon sig i världen och hamnade så småningom på Hawaii.

Sedan 20 år tillbaka bor hon på ön Maui och lever sin dröm.

– Här är varmt året om så det blir mycket uteaktiviteter som surfing, skateboard och cykling. Det är härligt.

Lovisa Oliv kommer ursprungligen från Varberg och gav sig efter gymnasiet ut och reste. Hon förälskade sig i Hawaii och bestämde sig för att en dag återvända. Det gjorde hon några år senare - och blev kär i en man från Maui. Då fanns det ingen återvändo.

Idag livnär hon sig som produktutvecklare inom windsurfingbranschen och jobbar som illustratör inom mode. Tillsammans med sin man och deras nioåriga tvillingpojkar lever hon ett aktivt liv. Det är inte ovanligt att de tar ledigt om det är bra vindar.

– Jag och min familj älskar att vara i vattnet. Jag tror att vårt vardagsliv är lite lättare tack vare att vi har ett så jämt och skönt klimat, säger hon.

– Men Sverige är otroligt vackert på hösten, tillägger Lovisa som tillbringat tre veckor i Varberg i samband med sin mammas 80-årsdag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".