Lerkils förskola, brand
Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.

Efter branden – barnen flyttas till ny förskola

"Klart att det här känns väldigt obehagligt"
1:16 min

Nu flyttas barnen till lediga lokaler på Mariedals förskola efter branden i Lerkil.

– Vi har fått klart nu att kunna starta verksamheten i morgon bitti på Mariedals förskola, berättar Tommy Kasell som är chef för förskoleverksamheten i den norra delen av kommunen.

Läs mer: Strax före klockan sex gick ett automatlarm 

Det är andra gången på kort tid som det brinner på förskolan. I samband med branden i september gjordes kopplingar till falska rykten om ett planerat asylboende.

Vilka eventuella samband som kan finnas mellan bränderna och de falska ryktena är ingenting som förskolechefen vill spekulera i.

– För det första vet vi inte om branden är anlagd. Polisen startar sin utredning nu. För det andra har vi inga resonemang förda huruvida lokalen ska användas varken till det ena eller det andra. Det finns ingen grund för den tanken.

Sen för det tredje, om det är så är det klart att det här känns väldigt obehagligt. Det känns obehagligt att det brinner överhuvudtaget i den här fastigheten.

Vad blir fokus för er nu?

– Det är ju att få igång verksamheten såklart, på Mariedals förskola, och också ta hand om oroliga barn, föräldrar och personal – och stötta så gott det går, säger Tommy Kasell.

I dag skulle flera av barnen gå på teater tillsammans med barn från Gärdets förskola, och de barn som inte ska med på teatern får hålla till på Gärdet i dag.

Är du förälder eller annan vårdnadshavare så ska du få information under dagen om vad som gäller för just ditt barn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".