Clown och polis
Person utklädd till clown knivskar en ung man på torsdagskvällen. Foto: Jonas Ekströmer/TT och Saul Loeb/AFB

Man knivskuren av clown i Tvååker

"Mannen i clownmask tar tag i hans arm"
2:45 min

En man i 20-årsåldern blev i går kväll knivskuren i axeln av en okänd man i clownmask i Tvååker utanför Varberg.

Det här hände strax efter klockan tio på Hantverksgatan i Tvååker i går kväll.

– En ung man lämnade en lägenhet för att röka. Helt oprovocerat upptäcker han att en man i blåjeans och gul jacka och för ansiktet en clownmask står bredvid honom, berättar polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Mannen i clownmask ta tag i hans arm och 20-åringen skriker.

Först efteråt märker 20-åringen att han är knivskuren. Enligt ambulanspersonal på plats ska skadan vara lindrig. Polisen spanade med hund i området men ingen misstänkt har gripits.

– I stadsmiljö är det inte lätt att följa spår, säger Ulla Brehm.

Clownklädda personer har skrämt slag på folk på en rad orter i USA sedan i somras och fenomenet nådde för en tid sedan även Sverige. Medieforskaren Marie Grusell, vid Göteborgs universitet, kallar det för ett socialt virus som sprider sig över välden.

Polisen i Halland ser nu om det finns någon övervakningskamera i området som kan ha fångat händelsen. Man tittar också på om gärningsmannen kan ha lämnat dna-spår efter sig.

Det har rapporterats om att läskiga clowner setts till i Halland tidigare men det är första gången ett brott har begåtts av någon utklädd till clown.

– De som gör så här, utan att begå brott, bara för att skrämmas är ganska egoistiska. Folk blir rädda. Barn blir extremt rädda om de ser det här.

Man kan säga att polisen har en hel del att göra utan att vuxna människor springer runt och skrämmer folk. Begår de brott ska det beivras och samman lagstiftning gäller för de som begår brott i clownkläder som för alla andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".