Den misstänkte för ut från rättssalen.
Rättegången i Borås tingsrätt inleds mot en man som misstänks för sexbrott mot 114 barn, efter att ha lurat unga flickor att posera nakna och onanera framför sina webbkameror. Foto: Thomas Johansson/TT

Sju års fängelse – 100-tals sexbrott på nätet

Ekots Joel Wendle om domen
3:52 min

Den 47-årige mannen fick unga flickor, bland annat i Halland, att visa sig nakna via internet. Härvan är den största i Sverige – 114 offer har identifierats.

Brotten som mannen ska ha utfört via nätet och är det största i sitt slag i Sverige.

Det rör sig om fler än 650 olika brott som drabbat 114 unga flickor. De flesta av offren har varit flickor mellan 12 och 14 år.

Klockan 11 på fredagen föll domen.

– Han döms till sju års fängelse. Åklagaren hade yrkat på åtta år, säger Joel Wendle, Ekots reporter på plats i tingsrätten i Borås. 

Mannen, som är i 47-årsåldern, har enligt åtalet gjort sig skyldig till bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Han har lurat flickorna att visa sig nakna och posera inför en webbkamera genom att utge sig för att vara en jämnårig pojke eller flicka.

Texten uppdateras

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".