Räddningspersonal hjälper boende i Norcia, den by i Italien som drabbades värst av jordskalvet under söndagsmorgonen. Foto: Alberto Pizzoli/TT.
1 av 2
Räddningspersonal hjälper boende i Norcia, den by i Italien som drabbades värst av jordskalvet under söndagsmorgonen. Foto: Alberto Pizzoli/TT.
Mikael Winroth och hans dotter Linnea på en restaurang i Rom. Foto: Privat.
2 av 2
Mikael Winroth och dottern Linnea är i Rom för att fira hustrun och mammans femtioårsdag. Foto: Privat.

Falkenbergare i Rom: "Hela byggnaden rörde sig"

"Aldrig upplevt något liknande"
2:10 min

Ett nytt, kraftigt jordskalv skakade centrala Italien i natt. Mikael Winroth från Falkenberg är några mil från epicentrum.

– Det var väldigt obehagligt. Hela sängen skakade. Jag trodde det var min 16-årige son som sov jämte som skakade min säng, men så såg jag att taklampan skakade. Då tänkte jag – drömmer jag? säger Mikael Winroth.

Han är i Rom tillsammans med familj och vänner för att fira sin hustrus femtioårsdag. Men när han vaknade vid halv åttatiden imorse så skakade hela byggnaden.

– Hela bygget rörde sig. Jag tänkte "nu rasar hela taket". Riktigt obehagligt.

Senast för några dagar sedan skedde ett annat kraftigt jordskalv i ungefär samma område, några mil söder om Rom. Och det hade Mikael Winroth hört talas om.

– Vi hörde om det precis innan vi åkte, men det var ju lite längre bort.

Efter det förra skalvet har det varit en hel del efterskalv, och även nu pratas det om efterskalv, säger Mikael Winroth.

– Man får ju sig en tankeställare. Jag har aldrig upplevt något liknande. Riktigt obehagligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".