Emeline Adolfsson
Emeline Adolfsson ska ut och nattvandra i Tvååker i natt. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Emeline, 19, trött på bråk – börjar nattvandra

"Jag kände att det har varit lite för mycket nu"
2:48 min

Emeline Adolfsson fick nog av oroligheterna i Tvååker och bestämde sig för att starta en nattvandringsgrupp.

– Jag kände att någon behövde ta ett initiativ och det var många som efterfrågade att någon går ut och vandrar eftersom det varit mycket skadegörelse i Tvååker. Och jag kände att det har varit lite för mycket nu, säger Emeline Adolfsson.

Emeline Adolfsson, som är 19 år, att oroligheterna, som exempelvis skadegörelsen på Bosgårdsskolan, kan bero på att ungdomar känner sig frustrerade och inte känner sig sedda. 

– Jag hoppas att det lugnar ner sig och att de som inte känner sig sedda ska göra det nu. De kan komma fram till oss och prata med oss, det gäller alla ungdomar. 

Jag tror att vuxna behövs i samhället, att de visar sig och att de inte bara sitter och skriver vad de tycker om alla ungdomar, utan att de faktiskt gör någonting. 

Läs mer: Rektor om sabotaget: Ingen bra höst för Tvååker

 – Vi kommer samlas vid medborgarhuset i Tvååker och sen kommer vi gå runt på de mest centrala ställena där det brukar vara barn och ungdomar, säger Emeline Adolfsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".