handboll Drott - Varberg
1 av 2
Foto: Sveriges Radio.
handboll Drott - Varberg
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.

Varberg vann dramatiskt derby mot Drott

Hör Varbergs Daniel Lindgren!
3:02 min

Det blev dramatiskt när Drott och Varberg för första gången möttes i en seriematch. Drott ledde det allsvenska mötet nästan hela matchen, men Varberg vann med 26-25.

Över 1.000 åskådare, bland dem många tillresta Varbergssupportrar, kom till Halmstad arena på tisdagskvällen för att se HK Drott och HK Varberg mötas för första gången i seriesammanhang. Trots att Drott var i ledningen i nästan hela matchen var det gästande Varberg som drog det längsta strået och vann med 26-25, efter det att förre Drottaren Daniel Lindgren gjort det sista målet när det återstod en dryg minut. Innan dess hade Varberg inte varit i ledningen en enda gång.

Drott ångade på i den första halvleken och ledde som mest med sex mål efter bra försvarsspel, inte minst av målvakten Renny Svennberg som var bra matchen igenom. Varberg hade också en duktig målvakt i Hans Winge som kom in när Drott ledde med 10-4 och gästerna kunde krympa Drotts halvtidsledning till 15-12.

I den andra halvleken satsade Varberg på en tvåpunkt när Drott anföll och den taktiken fungerade, för Varberg kom allt närmare i målprotokollet och när det återstod en dryg minut kunde Daniel Lindgren, som en gång spelat i Drott, göra sitt 10:e mål när han satte dit segermålet 26-25 till Varberg.

– Jag tycker det är en stark lagmoral, sa Lindgren efter matchen.

– Vi har det i egna händer men schabblar bort det, tyckte Drotts målvakt Renny Svennberg efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".