Ulf Mattsson avböjer intervju om sajten Visit Laholm.
Ulf Mattsson avböjer intervju om sajten Visit Laholm. Foto: Laholms kommun/Skärmdump.

Ulf Mattsson vill inte svara på frågor om Visit Laholm

"Du och jag tar en intervju efteråt"
5:56 min

Ulf Mattsson kallade till presskonferens gällande den kritiserade destinationssajten Visit Laholm, men ville inte svara på P4 Hallands frågor.

Det var Ulf Mattsson som höll i presskonferensen om sajten Visit Laholm. Han är verksamhetschef på kultur- och utvecklingsverksamheten och den som ansvarar för sajten.

P4 Halland lovades en intervju med honom för att få svar på frågor om den sajt som kostat kommunen och skattebetalarna 1,5 miljoner mer än planerat.

Men efter att ha hört ett par av frågorna ville Ulf Mattsson,  inte vara med på en intervju.

– Nej, jag tackar för erbjudandet. Men, nej tack, svarade Mattsson.

P4 Halland har vid flera tillfällen försökt få en intervju med Ulf Mattsson om hans bild av Visit Laholm och de kostnader som kommunen fått, bland annat genom att de själva inte kan uppdatera sajten – utan måste anlita bolaget kontinuerligt.

Läs mer: Kommunen försvarar Visit Laholm trots kritik

Enligt kommunchefen Peter Andreasson skulle eventuella frågor till Ulf Mattsson ha ställts under presskonferensen – inte efter den.

– Är det kallat till presskonferens då tar man upp alla relevanta frågor på presskonferensen, säger kommunchefen.

Han tycker att journalister som lämnar lokalen, för att som P4 Halland sända direkt från presskonferensen i sina program, får skylla sig själva.

– Lämnar du presskonferensen och inte får svar på de frågorna som tas upp där, då får man på nåt sätt skylla sig själv också. Jag tycker inte att det är acceptabelt att man lämnar en presskonferens och sen kommer tillbaka och ska ha ytterligare en presskonferens.

Att Ulf Mattsson väljer att inte ställa upp ser kommunchefen inte som något konstigt alls.

– Det kan finnas många orsaker att säga nej till en intervju, det är ju mellan han och er. Det kan ju inte jag uttala mig om.

Läs mer: "Stor budget och få besökare"

Mer om Oro i Laholms kommun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".