Polishuset i Halmstad. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
Polishuset i Halmstad. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Togs på bar gärning under bilstöld i Halmstad

Vid 01.30-tiden i natt tog polisen två män på bar gärning när de höll på att montera ner inredningen i en BMW-bil på en villauppfart i Halmstad.

– Tjuvarna hade gett sig på hela inredningen. Normalt sett är det instrumentpanelen och ratt som tjuvarna vill åt, och det var något liknande här, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Det var bilägaren som larmade om inbrottet i bilen.

Hen vaknade av ljud på uppfarten där tre bilar fanns parkerade, och fick se hur ett par personer var inne i en av bilarna.

När polisen kom var de båda tjuvarna fortfarande kvar och i full färd att plocka med sig inredningen.

– Det här är en hel industri. De bildelar de stjäl ska förmodligen användas i andra, kanske krockskadade bilar. Och det handlar om beställningsjobb, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Polisen hoppas nu att gripandet ska lösa fler liknande brott den senaste tiden runt om i Halland.

– Varje gång vi gör ett gripande så har vi i alla fall en identitet och kan gå vidare. Och det är svårt för några som tas på bar gärning att krypa ur den situationen, säger Stefan Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".