Igor Krulj, tränare i Tvååkers IF. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
1 av 2
Igor Krulj, tränare i Tvååkers IF. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
Tomma läktare som skall fyllas på Övrevi när säsongen skall avslutas för Tvååkers IF. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
2 av 2
Tomma läktare som ska fyllas på Övrevi när säsongen skall avslutas för Tvååkers IF. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Osannolik slutomgång för Tvååker

"Han som skrivit manus borde få pris"
3:20 min

Hela sex lag inblandade i striden kring nedflyttning i division ett södra som avslutas på lördag. För Tvååker är det bara vinst som gäller i slutomgången.

Fotbollslaget Tvååker har varit på kval- eller nedflyttningsplats i princip hela säsongen. Men en seger i avslutningsmatchen betyder att laget har möjlighet att stanna spela kvar i serien även nästa säsong.

Sex lag gör upp om vilka som skall åka ur, kvala eller klara sig kvar när domaren blåser till spel på lördag klockan 14.

Det är verkligen något man aldrig varit med om. Han som skrivit detta manus borde få något fint pris för det.

För hans lags del är det bara seger som gäller i den sista omgången. Blir det vinst mot Kristianstad är det sämst kval som gäller.

– Det har senaste veckorna funnits tusen olika sätt som serien kan sluta. Nu är det enkelt. Varken förlust eller kryss räcker för oss, det är bara vinst som gäller, fortsätter Krulj.

Det är också en hel del som talar för att det ska gå Tvååkers väg. Laget är obesegrat sen i början av september och på hemmaplan har man vunnit mot alla tre topplagen i serien.

– Många spelare är kvar sen förra säsongen. De känner sig trygga på arenan och det finns inget nytt för dem här. Det kan vara en bidragande orsak till framgångarna hemma, säger Igor Krulj.

Hur är läget här på Övravi klockan 16 på lördagen tror du?

– Förhoppningsvis mycket glädje. Men det krävs att vi visar mellan klockan 14 och 16 att vi vill uppnå det för att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".