En person spelar boule inför publik.
1 av 3
Foto: Sveriges Radio.
En man spelar boule inför publik.
2 av 3
Foto: Sveriges Radio.
Man håller boule-klot bakom ryggen.
3 av 3
Foto: Sveriges Radio.

Boule-EM avgörs – utan fusk

"Inga klot har uppfört sig misstänkt"
1:47 min

Arrangemanget av singel-EM i boule i Halmstad får gott betyg och inget fusk har uppdagats.

Efter fuskavslöjanden i veteranmästerskapen håller domarna ett extra öga under singel-EM i boule i Halmstad i helgen. Men några kvicksilverpreparerade klot har inte upptäckts.

– Det har vi inte gjort nej och vi har inga klot som uppfört sig misstänkt heller, säger Lasse Franck i Svenska Bouleförbundet som är koordinator för singel-EM.

Spelen pågår för fullt på flera banor i Ståhlhallen i Halmstad. Här finns 32 banor och hallens storlek är en av anledningarna att just Halmstad tillfrågades när den tänkta värdnationen Frankrike backat ur.

Regerande världsmästarna, Spanien på damsidan och Frankrike på herrsidan, är med i tävlingen.

– De pallar trycket och våra svenska spelare har också skött sig fint så här långt. De har visserligen förlorat en match var men det var tajta förluster som inte kommer att påverka i slutändan.

Det var på kort varsel som Halmstad fick ta över arrangemanget och hittills har allt fungerat bra, enligt Lasse Franck.

– Vi har bara fått lovord än så länge men det är klart att alla är tacksamma att vi faktiskt tog på oss det så att det blev av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".