Kvinna betalade för fel fastighet

En kvinna utanför Laholm har under flera år betalt försäkring för fel fastighet. Nu riskerar hon att inte få tillbaka de extra kronorna som hon lagt ut.

Kvinnan heter Hely Johansson, och bor i Mellby utanför Laholm. Hon har under flera år tyckt att hennes försäkring är för dyr och trots att hon har ringt försäkringsbolaget IF Skadeförsäkringar och sagt att den inte stämmer har ingen förändring skett. Nu visar det sig att hon betalt för grannens bondgård i stället för det egna huset. Något Hely menar att hon förlorat 70 000 kronor på under 15 år.

Försäkringen som Hely Johansson betalat är en lantbruksförsäkring. Trots att hon flera gånger ringt till IF Skadeförsäkringar och påtalat att försäkringen inte stämmer har ingen förändring skett. När hennes granne Kuno Johansson såg hennes försäkringspapper reagerade han direkt. Det var en annan grannes gård hon betalat för, samtidigt som även den grannen betalt för sin gård.

Rutger Johansson, områdeschef för IF Skadeförsäkringar i södra Sverige, menar dock att försäkringsbolaget inte har gjort något fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista