pingisligan FBTK - HBTK, splitbild
Falkenberg vann mot Halmstad i Hallandsderbyt i Pingisligan. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

FBTK starkast i pingisderbyt

"Otroligt skön lagseger"
1:56 min

Falkenbergs BTK vann med 4-1 mot Halmstad BTK på måndagskvällen.

Efter de två inledande matcherna mellan Falkenberg och Halmstad i derbyt i pingisligan stod det 1-1. När sedan HBTK ledde med 2-1 i de båda därpå följande matcherna, var det fördel för gästerna, men FBTK ville annorlunda och vände båda till seger med 3-2 och ledning i matchen med 3-1. Alexander Franzén tog sin andra seger när han sedan vann över HBTK:s Anders Eriksson med 3-2, vilket betydde att Falkenberg stod som slutsegrare med 4-1 och laget leder nu Pingisligan.

För övriga hemmasegrar stod thailändaren Padasak Taniviriyavechakul och den debuterande spanjoren Guillermo Martinez. Den sistnämnde vann för övrigt ytterligare en match när han slog HBTK:s Fabian Åkerström med 3-0, men den matchen räknades inte.

– Otroligt skön lagseger för allihop, tyckte Falkenbergs Alexander Franzén efter matchen.

– Falkenberg gjorde en jättebra match så de är välförtjänta av segern, sa HBTK:s Fabian Åkerström, som tog lagets enda vinst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".