Bild från matchen mellan Falkenberg och Hylte/Halmstad i volleyboll
Hylte/Halmstad mot Falkenberg i elitserien i volleyboll. Arkivbild. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Ny derbyseger för Hylte/Halmstads herrar

"Alltid skönt att slå Falkenberg"
1:40 min

Inom loppet av sex dagar har Falkenberg och Hylte/Halmstad mötts två gånger i herrarnas elitserie i volleyboll och båda gångerna har H/H vunnit med 3-1.

I torsdags i förra veckan vann Hylte/Halmstads herrar mot Falkenberg med 3-1, men när det var ett nytt derby i Falkhallen på onsdagskvällen blev det ingen revansch för FVBK, utan Hylte/Halmstad kunde vinna andra matchen i rad med 3-1 i set.

Det var Falkenberg som drog det längsta strået i det första setet och vann det med 26-24. När hemmalaget sedan ledde med 16-15 i det andra setet vände Hylte/Halmstad på tillställningen när Johan Skoog servande resulterade i sex raka poäng till 16-21 och setvinst för H/H med 25 -19 och sedan dominerade man matchen genom att vinna ytterligare två set, 25-13 och 25-15.

– Det är kanonkul. Det är alltid kul att slå Falkenberg, speciellt med så stora siffror som vi gör, säger Hylte/Halmstads Johan Skoog.

Falkenbergs mottagningsspel hade en del övrigt att önska och bäst på plan var Hylte/Halmstads brasse Alexandro Luna som stod för 32 poäng. I och med segern gick Hylte/Halmstad upp på första plats i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".