Fotbollsspelaren Olivia Schough står på planen.
Olivia Schough ska, med Eskilstuna United, spela åttondelsfinal i Champions League i kväll. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio.

Olivia Schough positiv inför Champions League-mötet

Olivia Schough: ”Vi ska göra allt för att vinna”
1:38 min

Hallänningen Olivia Schough ska i kväll, med Eskilstuna United, spela åttondelsfinal i Champions League.

Olivia Schoughs Eskilstuna United möter i kväll Wolfsburg i Champions League. På sex försök har det blivit sex förluster för svenska lag som stött på tyska lag i Champions Leagues nuvarande spelform. Och det lär bli tufft för Olivia Schoughs Eskilstuna United, för tyska Wolfsburg tog sig till final i Champions League i våras.

– Vi kan inte gå ut och tro att vi ska förlora, då går det aldrig att vinna.
Det är viktigt att de inte gör några mål och verkligen inte för många mål på vår hemmaplan, då blir det svårt på bortaplan. Så att spika igen är väl något vi verkligen kommer att göra och förhoppningsvis göra något mål också, säger Olivia Schough.

Wolfsburg, med svenska mittfältsstjärnan Nilla Fischer i laget, har vunnit Champions League två gånger de senaste fyra åren.

Hur är det att möta Nilla Fischer?

– Skitkul, verkligen. Vi har börjat reta varandra genom sociala medier. Men det blir bara väldigt roligt, jag har bara mött henne på träningar men aldrig på match.

Ett av världens bästa lag, blir man starstrucked på planen?

– Jag blir inte så starstrucked men i går när vi hade möte om Wolfsburg för fösta gången så kände jag "wow, det här är coolt". Det är inte så ofta man ser Wolfsburg som det laget man ska möta så mer bara jäklar det här kommer att bli häftigt.

19.00: Radiosporten sänder matchen direkt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".