Frillesås Bandy Lagfoto
Frillesås bandy, lagfoto. Foto: Eva-Lena Johnsson

Frillesås bandy siktar mot toppen

"Behövde en ny utmaning och ville hem till Frillesås"
2:57 min

I helgen, på söndag, inleds Allsvenskan i bandy. Den spelande tränaren Mattias Johansson är optimistisk inför säsongen.

I den södra avdelningen av den näst högsta serien i Sverige för herrar hittar vi Frillesås BK – ett lag som i fjol blev femma. Men nu har laget  en del spännande nyförvärv, bland annat den spelande tränaren Mattias Johansson, som kommer från flera års framgångsrikt elitseriespel i Villa Lidköping och nu återvänder till sin moderklubb.

– Jag kände att jag behövde en ny utmaning, jag hade kört fast lite, trots tre bra år i Lidköping. Tanken att komma hem till Frillesås har alltid funnits med, och det känns otroligt roligt, säger Mattias Johansson och fortsätter: 

– Som bandyspelare är det svårt att leva på sin idrott, även i den högsta serien. Men Frillesås har något väldigt spännande på gång, och då blev det Frillesås. 

Mattias har även lyckats få med sig sin bror, som han spelat tillsammans med innan, till Frillesås, och han tror att laget kommer vara bättre med i år än förra året. 

– Jag har en tanke på att vi kommer göra laget väldigt mycket bättre. Vi har fått in tre meriterande nyförvärv och vi ska vara med och utmana i toppen. 

Nästa år kommer seriesystemet göras om, och de två allsvenska bandyserierna kommer slås ihop till en serie. Nu satsar klubben framåt mot detta. 

På söndag är det dags för första matchen för säsongen för Frillesås BK.

– Vi möter förra årets seriesegrare, så det finns inte så mycket svårare match att inleda med på bortaplan. Jag är väldigt optimistisk och hoppas att vi kommer därifrån med två poäng. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".