En olycka har olika skeenden. Det är initialt, innan avspärrningarna är på plats, och när insatsen avvecklas som personalen är som mest utsatt.
Trafik på E6. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Påkörd man kopplas till olycksbilen

"Det är den här bilen som orsakat hans död"
0:55 min

En kväll i början av oktober trodde en bilförare att hon kört på ett vildsvin på E6:an. Det visade sig vara en man hon kört ihjäl. Nyligen analyserade blodspår kopplar nu den påkörde mannen till olycksbilen.

Nu har polisen en klar bild över händelseförloppet den kväll i början av oktober då en bilförare trodde hon kolliderat med ett vildsvin på E6:an, men det senare visade sig vara en man hon kört ihjäl.

Polisen Bengt Nilsson handlägger ärendet och säger att den undersökta, krockade bilen nu kan kopplas till den döde mannen efter att analysen av blodspåren nu kommit tillbaka från Nationellt forensiskt center, NFC.

– Vår kriminaltekniker hade säkrat blodspår från tre ställen på olycksbilens vänstra sida. Det är blod från den avlidne som suttit där och det tyder på att det är den här bilen som orsakat hans död, säger han.

Tills nu har polisen inte varit säkra på att kvinnans bil var det fordon som kört på mannen, men de analyserade blodspåren kopplar nu alltså den påkörde mannen till olycksbilen.

Det känns skönt att vi har bilden klar och att det inte är ytterligare någon bil som kört på honom vid ett senare läge, utan det är sannolikt kollisionen där med denna bilen som orsakat hans död.

Nu kommer polisen inte längre i ärendet säger Bengt Nilsson.

– Bilisten har vi inga misstankar mot gällande något trafikbrottsligt som vårdslöshet i trafik eller vållande till annans död, utan det är en tragisk olycka helt enkelt med dödlig utgång, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".