Evelina Lago Unnestam har blivit utsedd till årets popretoriker.
Evelina Lago Unnestam har blivit utsedd till årets popretoriker. Foto: Sveriges Radio och privat.

Nu hyllas läraren – brevet skulle peppa 7-åringar

"De fick en pusselbit för att alla är olika"
2:18 min

Läraren Evelina Lago Unnestam har blivit utsedd till årets popretoriker för ett uppmärksammat brev hon skickade till sina elever som skulle börja första klass.

– Det känns givetvis jättespännande och roligt att få detta priset. Det hade jag inte väntat mig, det var ju bara ett brev till eleverna! säger Evelina Lago Unnestam, som är lärare på Wallbergsskolan i Halmstad. 

Priset som årets popretoriker går till någon som tänjt på gränsen vad det gäller traditionell kommunikation. Och det gjorde Evelina Lago Unnestam när hon skickade ett välkomstbrev till sina elever som skulle börja första klass. Med i kuvertet hade hon skickat med små presenter till barnen.

– Jag hade inte fått möjlighet att träffa eleverna innan sommarlovet, så de var helt nya och kände inte mig när vi skulle börja på höstterminen. Så då tänkte jag att jag skickar ut ett brev och presenterar mig själv så de vet vem deras nya lärare ska vara. Men också berätta lite på hur jag ser på hur det är att gå i skolan och jag skickade med lite småsaker så de får en bild av hur det är att gå i årskurs ett. 

Läs mer: Lärarbrev gör internetsuccé

De fick bland annat en stjärna som skulle symbolisera dem själva, för de är stjärnor för mig. De fick en pusselbit för att alla är olika, men vi passar så bra ihop ändå.

Brevet väckte stor uppmärksamhet på sociala medier, men var också väldigt uppskattat bland barnen. 

– Barnen tyckte det var jättekul, och de hade med sig sakerna till skolan.

Priset delas ut under måndagseftermiddagen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".