Jack Johansson, musikalproducent, regissör och aktör
Jack Johansson, som producerat, regisserat och agerat i musikalen Rent. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio.

Går back efter Rent – men Jack vill satsa igen

Jack Johansson: Det var både röda ögon och helt fantastiskt
2:55 min

Trots ekonomisk förlust för rockmusikalen Rent har den 22-årige producenten Jack Johansson från Laholm redan börjat smida nya planer.

– Detta har varit en chansning från min sida. Jag tog eget startkapital och testade vingarna och hoppades att det skulle bära. Tyvärr vet vi i dag att det inte gör det till hundra procent.

I söndags spelades den sista och femte föreställningen av rockmusikalen Rent på Kulturhuset i Halmstad.

Jack Johansson, uppvuxen i Laholm och utbildad på Balettakademins musikallinje, satsade pengarna och satte upp rockmusikalen. Han var såväl producent som regissör och agerade på scen.

Ensemblen har bestått av 14 musikalartister, de flesta utbildade på Balettakademin och Performing Art School i Göteborg, samt fyra musiker. Många har bott hemma hos Jacks familj under spelperioden.

Publiken har inte svikit, men intäkterna blev för små - Jack Johansson går med förlust. Men efter stående ovationer på söndagskvällen var han ändå lättad och glad.

 – Det var helt fantastiskt. Man får ett sånt gensvar och vi hade fans som satt på första raden och sjöng med i låtarna.

Det kommer inte att gå ihop, tyvärr. Men vi kämpar på.

– Vi har fått visa upp oss här i Halmstad och kommer tillbaka nästa år. Då får vi förhoppningsvis ännu lite större gensvar, säger Jack Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".