Ann-Charlotte + dusch split
Ann-Charlotte jobbar som städare och ser att duscharna ofta är äckliga. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio och privat.
#Skoldusch

Städerska: Svårt att hålla rent – de kissar i duschen

"Man vet aldrig hur det ser ut i duscharna"
1:51 min

Många elever duschar inte efter skolidrotten. Städaren Ann-Charlotte Braatz upplever att duscharna ofta är äckliga, trots att hon städar.

Ann-Charlotte Braatz hörde av sig till P4 Halland via Facebook. Hon jobbar som städare och ser ofta att skolduscharna är äckliga.

– Jag har ungefär 20 duschar om dagen, och man vet aldrig från dag till dag hur det ser ut i duscharna. Det kan vara allt från vad de har gjort på golvet, de kan ha sprutat schampo på väggarna. 

Om man försöker med alla medel för att hålla duschen ren och de gör sina behov där. Då är det inte så kul.

– Jag tänker att många barn inte vill duscha och inte vill visa sig nakna. Det är synd att de inte gör det om de är svettiga efter gymnastiken, för att det är bra om de kan känna sig fräscha. 

Läs mer: Många hoppar över duschen efter gympan

Finns det någon lösning? 

– Det bästa är om alla hade tagit sitt ansvar. Om man håller på och skurar ett par timmar varje morgon, och ser att det är äckligt sedan nästa dag – då förstår jag att de inte vill duscha. 

Mer om #Skoldusch

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".