Camilla Jensen Renström i Harplinge tycker det känns viktigt att erbjuda träning även utanför stadskärnan. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.
Camilla Jensen Renström i Harplinge tycker det känns viktigt att erbjuda träning även utanför stadskärnan. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.

Saknade gym i byn – startade eget

"Jag kände att det var dags att göra något"
1:31 min

Camilla Jensen Renströms förverkligade sin dröm. Nu kan Harplingeborna träna i gamla fritidsgården.

Möjligheten att kunna erbjuda Harplingeborna ett gym på hemmaplan har varit en stark drivkraft för Camilla.

– Jag kände att det var dags att göra något för byn. Vi som bor utanför stan, behöver ha något här, för att slippa köra. Responsen har varit jättepositiv, säger hon.

Camilla Jensen Renström i Harplinge utanför Halmstad är utbildad friskvårdskonsulent, massör och Zumba-instruktör.

Sedan en tid tillbaka hyr Camilla den gamla fritidsgården i Harplinge av kommunen och har öppnat dörrarna till sitt eget gym.

– Det har varit en ganska lång process. Sedan semestern i sommar har  jag och familjen jobbat nästan dygnet runt för att få allt klart, säger hon.

Under många år har hon lett gruppträning på kvällstid i Lyngåkraskolans gymnastiksal, men har drömt om att kunna erbjuda även individuell träning.

– Det har varit ett gemensamt beslut i familjen, att det är något vi vill göra. Det har varit min dröm sen många år tillbaka och nu kändes det som att det var läge, säger Camilla Jensen Renström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".