ambulans - TT
Foto: Bertil Ericson / TT

15-åring livshotande skadad – misstänkt misshandel

"Det finns en anmälan om misshandel"
1:26 min

En 15-åring föll ihop medvetslös vid skolbussen på Plönninge på tisdagseftermiddagen och fick föras till sjukhus.

Ambulans åkte vid 15:30-tiden till Plönninge strax utanför Halmstad, där Getingeskolans högstadieelever numera går.

Där hade en 15-årig pojke fallit ihop medvetslös.

– Sen har polisen fått uppgifter om att han kan ha utsatts för någon form av våld innan, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Föräldrarna på Getingeskolan har under kvällen fått information om händelsen från rektorn Ola Ekstrand:

I samband med skolslut blev många elever vittnen till att ambulans hämtade en av våra elever. Detta skedde där eleverna stiger på bussarna. I skrivande stund vet vi inte hur eleven mår och vi har inga uppgifter om vad som hänt.

Enligt uppgifter till P4 Halland ska en busschaufför ha gett pojken hjärt- och lungräddning.

Polisen var inte på plats direkt efter händelsen, eftersom de initialt fick uppgifter om att det rörde sig om en olyckshändelse.

– Ja, vi kom ju lite i bakvattnet från början, men igår kväll hörde vi vittnen i ärendet, och det finns en anmälan om misshandel, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Vad är det som gör att ni misstänker misshandel?

– Det är uppgifter som framkommit senare som vi tagit del av. Vi har fått tag i ett antal vittnen som vi kommer hålla förhör med.

Vad vittnena sagt hittills vill polisen inte berätta eftersom det finns ytterligare vittnen som ännu inte fått ge sin version. Enligt vittnesuppgifter till P4 Halland ska det ha varit någon form av bråk på skolan tidigare under dagen.

– Det är sånt som kommer ingå i de förhör vi håller. Vi pratar ju inte bara om själva händelsen där pojken blev medvetslös, utan vi ska försöka kartlägga en helhetsbild, säger Tommy Nyman.

Getingeskolans rektor Ola Ekstrand ska ha ett möte med personalen på onsdagsmorgonen.

– Jag vet väldigt lite om vad som egentligen har hänt, och det är viktigt att försöka få lite klarhet i det och hindra ryktesspridning, säger Ola Ekstrand.

Många elever blev vittne till att pojken föll ihop och att ambulansen kom och hämtade honom.

– Nu är det fullt fokus på att göra den här skoldagen till en så bra dag som vi kan, säger Ola Ekstrand.

Pojken fördes till sjukhuset i Halmstad. Tidigt på onsdagsmorgonen vårdas pojken fortfarande för livshotande skador, och enligt sjukhuset ska det handla om någon form av hjärtstopp.

Polisen vill nu ha in tips om händelsen via 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".