plönninge
Under tisdagseftermiddagen fördes en 15-årig elev till sjukhuset med livshotande skador. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

15-åring misstänkt för misshandel – pojke medvetslös

Polisen: Vet inte om det är orsaken till att han ligger på sjukhus
3:14 min

En 15-årig pojke är misstänkt för misshandel, bekräftar nu polisen. Det var i tisdags kväll som en av Getingeskolans elever föll ihop livlös vid skolbussen.

– Den person som hade varit inblandad i något form av slagsmål hördes i går och han delgavs då misstanke om misshandel, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisen.

Den 15-årige pojke som är misstänkt för misshandel har sagt till polisen att det handlade om ett slagsmål. Enligt förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger har pojken sagt att slag ska delats ut från båda de jämngamla pojkarna.

15-åringen hördes tillsammans med sin advokat och personal från socialtjänsten eftersom han är under 18 år.

– Han lämnade en redogörelse för vad som har hänt och det stämmer med de uppgifterna som vi har sen tidigare, att det är något gruff, något slagsmål där på platsen. Sen har vi inte en aning om detta skulle vara orsaken till att målsägande ligger på sjukhus, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".