Tre elever vid skolbänkar i ett klassrum. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ingen intresserad av att bygga ny Laholmsskola

Ingen vill bygga nya Glänningeskolan. Inte ett enda företag har lämnat anbud på bygget, så nu skjuts bygget på framtiden.

Det här rapporterar SVT Halland.

Det verkar ha gått troll i nya Glänningeskolan som ska rymma 475 elever när den är klar. För en tid sedan var det ett grannöverklagande som höll på att ställa till det. Men grannarna tog tillbaka sin överklagan när de insåg att de bara skulle fördröja bygget men inte få igenom sin vilja.

Och nu sitter Laholms kommun alltså utan anbud och bygget försenas minst en termin. Stefan Lundström, vd för Kommunfastigheter i Laholm säger till SVT att det beror på konjunkturen.

– Det är ett fenomen som funnits i Stockholm och runt Mälardalen ett tag, att ingen lägger anbud på att bygga sådana här projekt, säger Stefan Lundström.

Nu ska Laholms kommun ringa runt till de företag som tagit ut anbudsunderlaget men inte lämnat anbud för att höra varför de avstått, och sen kanske nästa steg blir att förhandla direkt med några av företagen.

Skolan var tänkt att stå färdig till höstterminen 2018, men nu kan bygget alltså försenas till 2019.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".