hockeyklubba, TT bild
Varberg Vipers drar sig ur Hockeyettan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Varberg Vipers drar sig ur hockeyettan

"Vi har beslutat att dra oss ur division ett"
3:11 min

Hockeylaget Varberg Vipers kommer inte längre spela i hockeyettan, det skriver klubben på sin hemsida.

Det som ligger bakom beslutet är att klubben har ett underskott från föregående säsonger som är för stort. 

"Vi ser inte att vi kommer att kunna ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen under innevarande säsong," skriver klubben på sin hemsida. 

– Under hösten har vi insett att man inte kan bedriva elitverksamhet och satsa på ungdomssidan samtidigt, rent ekonomiskt. Och det har gjort att vi beslutat att dra oss ur division ett, säger Pierre Bäck, som är ordförande i interimsstyrelsen.

Varför drog man sig inte ur redan när serien startade? 

– Vi såg att det fanns en möjlighet att fortsätta verksamheten. Men vi har analyserat mer och insett att det inte går. Vi ser att vi inte kan ha ett konkurrenskraftigt lag på isen. 

Läs mer: Ishockeyförbundet: Vi får räkna om tabellen

Varberg Vipers som har haft det tungt ekonomiskt under en längre period fick en tung start på säsongen. Vipers förlorade med 23-0 när laget i söndags åkte till bortamatch mot Nybro. För att överhuvudtaget få ihop ett lag ställde Vipers upp med en blandning av B-lagsspelare och inlånade juniorer från Helsingborg.

De flesta spelarna har kommit ut till andra klubbar, berättar Pierre Bäck. Nu kommer klubben satsa på sin ungdomsverksamhet. 

Beslutet fattades av klubbens interimsstyrelse på uppdrag av klubbens medlemmar under måndagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".