plönninge
Den 15-årige eleven har nu förhörts av polis. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Nedsövd en vecka – 15-åringen har förhörts

Perlinger: Lite omtöcknad efter att ha varit nedsövd
1:51 min

I dag kunde 15-årige eleven på Getingeskolan förhöras av polisen om den misstänkta misshandeln efter att han trillat ihop livlös intill skolbussen.

- Han mår väl efter omständigheterna bra, men han är väl omtöcknad efter att ha varit nedsövd här i ganska många dygn, från tisdag till måndag, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisen förundersökningsledare.

Vad kunde han berätta?

– Vi har haft ett förhör med honom, men vad han har sagt – det går jag in på nu. Jag har pratat med åklagaren om att vi håller inne med de uppgifterna än så länge, säger Lars-Gunnar Perlinger.  

Är han också misstänkt?

– Nej. Nej, han betraktas som målsägande, svarar förundersökningsledaren.

Det var i början av förra veckan som den 15-årige eleven på Getingeskolan i Halmstad föll ihop medvetslös vid skolbussen. Bara en kort stund innan ska eleven ha varit inblandad i ett bråk och händelsen utreds nu som misshandel. 

Läs mer: Pojke föll ihop livlös – polis bekräftar misshandel

Han ni fått en tydligare bild av vad som hände?

– Nej, jag kan inte säga att den har blivit bättre nu. Vi har ungefär den bilden vi hade, som ändå var ganska klar efter förhören från förra veckan. Sen är det här om detta är anledningen till att han ligger på sjukhus. Det vet vi inte alls, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisen förundersökningsledare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".