Det beslagtagna vapnet.
1 av 2
Det beslagtagna vapnet. Foto: Polisen
Det beslagtagna vapnet.
2 av 2
Det beslagtagna vapnet. Foto: Polisen

Fd Bandidos-boss döms till fängelse

"När detta hände var han ute och åkte bil med sin son"
1:40 min

En Bandidos-medlem döms till ett års fängelse för att ha haft en skarpladdad revolver i sin bil när han greps i Halmstad.

Mannen har tidigare varit ledare för mc-klubben Bandidos.

Han stoppades av polisen som misstänkte att han körde runt drogpåverkad. Det skedde i samband med en fest i Bandidos klubblokal utanför Halmstad i oktober.

Läs mer: Polis skottskadad vid Bandidosinsats

Den skarpladdade pistolen låg i fickan bakom passagerarsätet. När polisen skulle säkra vapnet gick en skott av. Kulan träffade polismannen i handen och sedan gick den vidare genom förarsätet.

Mannen förklarade under rättegången att han kände sig hotad till livet och att han hade vapnet för att kunna försvara sig.

När det här hände var han ute och åkte bil med sin son för att handla. En nödsituation ska ju vara en akut situation för att man ska kunna gå fri. Och det här är ju inte en sådan situation - inte ens utifrån det han själv berättar.

Tingsrätten dömer honom för grovt vapenbrott samt ringa narkotikabrott.

Den polisman som vid händelsen vådasköt sig själv i handen när han skulle säkra revolvern, är sjukskriven och själva händelsen utreds just nu av Polisens Internutredningar, IU.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".