Samuel Bark strax efter vinsten.
1 av 2
Samuel Bark strax efter vinsten. Foto: NEWJAPANKICKBOXINGFEDERATION
Samuel Bark med sin tränare efter vinsten.
2 av 2
Samuel Bark med sin tränare efter vinsten. Foto: Chorfah Tor Sangtiennoi

Samuel från Halmstad tog tung thaiboxningstitel

"Jag är inte alls nöjd med matchen"
1:25 min

Thaiboxaren Samuel Bark från Halmstad är den förste svensken någonsin att vinna en titelmatch om ett så kallat WBC-bälte inom sporten.

Fajten i WBC Muaythai Welter Weight International Championship stod mellan den japanske mästaren KENTA och Samuel Bark, vars artistnamn där borta är "Sammie Decker".

– Det är riktigt roligt att få det bekräftat att det händer något. För jag bor ju i Thailand och bara tränar, äter och sover, säger han.

– Det är en internationell WBC-titel så jag är mästare för WBC, men nästa steg att jag eventuellt får fajtas om WBC:s världsmästarbälte.

Matchen i 66,8-kilosklassen hölls i Tokyo i Japan under söndagen och Samuel Bark vann på poäng efter en rejäl urladdningen under femte och sista ronden.

– Jag är inte alls nöjd med matchen. Det var väldigt mycket press och kameror och folk och titeln och allt. I femte ronden så vaknade jag till och det släppte lite mer och tänkte inte så mycket på allt runt omkring.

Då lyckades Samuel armbåga motståndaren över ögat så att blodvite uppstod.

– Det såg ganska kritiskt ut när det är så mycket blod, så jag tror jag vann mycket på det, säger Samuel Bark.

Jag kunde inte fatta det för jag gjorde en så himla dålig match. "Shit, hur kunde jag vinna detta?" Men det var ju för att jag inte gav upp, utan fortsatte försöka avsluta honom.

– Hade jag vunnit på knockout hade jag kanske varit ännu mer glad och uppskattat bältet, men det är alltid kul med ett bälte.

När P4 Halland nådde Samuel under måndagsförmiddagen satt han med sin tränare och familjen han bor hos, på ett tåg i Tokyos tunnelbana.

Nu har han semester i Japan i fem dagar innan han återvänder till Thailand för fortsatt träning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".