hallandstrafiken + tåg, splitbild
Foto: Sveriges Radio.

Trångt på tågen – säkerheten är bra

Hallandstrafiken: Vi ska tillföra resurser
2:45 min

Att åka med de fulla morgontågen mot Göteborg från Halland är säkert även fast resenärer tvingas stå upp under färden, menar affärschefen på företaget som kör tågen.

– Jag är helt komfortabel med att det är säkert, säger Daniel Rabelin som är affärschef på företaget Transdev som kör tågen. 

Men uppfattningen om att det är säkert måste förbättras. Genom dialog och informationskampanjer. Men vi måste också göra något åt själva resandet och komfortupplevelsen ombord. 

– Jag delar Daniels bild av vad han beskriver. Vad vi gör som beställare är att försöka tillföra resurser och kapacitet så långt det är möjligt. Det är allmänt känt att vi har fordonsbrist på denna sträckan. Det är alldeles uppenbart att det är för trångt ombord just nu, säger Andreas Almquist som är vd på Hallandstrafiken.

Vad ska göras för att lösa problemet med trängseln? 

– Den 11 december, när vi skiftar tidtabell, tillför vi avgångar på sträckan Varberg – Göteborg där det är som värst, säger Andreas Almquist. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".