Mari-Louise Wernersson (C) kommunråd i Falkenberg.
Mari-Louise Wernersson (C) kommunråd i Falkenberg. Foto: Sveriges Radio.

Falkenberg satsar 1,2 miljarder på skolan

Budgetförslaget från Alliansen+ fick klar majoritet i Falkenbergs kommunfullmäktige. På fem år ska 1,2 miljarder satsas på skolan.

Budgeten, som klubbades i går kväll, sätter de ekonomiska spelreglerna för nästa år men också den ekonomiska planen för 2018 och 2019. Den innehåller även en investeringsplan som sträcker sig från 2017 till 2021.

– Det är en ansvarsfull budget för en fortsatt positiv utveckling i hela kommunen. Vi arbetar för en effektiv kommunal verksamhet med hög kvalité samtidigt som vi bygger för att klara den inflyttning och expansion vi nu har, säger Mari-Louise Wernersson, (C), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Bland annat ska 1,2 miljarder kronor investerats i förskolan, skolan och gymnasieskolan i kommunen under de kommande fem åren. Det handlar om både nybyggen och om- och tillbyggnader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".