barn från barnhemmet i Nepal som IF Böljan stöttar
Barn från barnhemmet i Nepal som IF Böljan stöttar. Foto: Jari Kinnunen.

IF Böljan stöttar utsatta barn i Nepal

"Får känna på hur det är att spela fotboll"
2:53 min

Fotbollsföreningen IF Böljan stöttar ett barnhem i Kathmandu, och inriktar sig på att flickor ska få ta plats och spela fotboll.

– Vi har 25 barn som vi tar hand om, barn som är utsatta på olika sätt. Barnen kommer till oss och vi tar hand om dem från att de kommer till barnhemmet Chhahari, när de är ungefär två år tills de är vuxna, runt 18 år, säger Jari Kinnunen som är ordförande för Chhahari Europe och som sitter i styrelsen i IF Böljan. 

Barnen får ett hem att bo i, under familjeliknande förhållanden. De får gå i skolan och lära sig läsa. 

– Barnen kommer från olika delar av Nepal, men det är främst barn från landsbygden. Förhoppningen är att de, när de blivit vuxna, kan återvända till sina byar, säger Jari Kinnunen. 

Hur stöttar Böljan verksamheten? 

– Vi kör fotbollsskola för barnen som är på barnhemmet, det har vi gjort de senaste fem åren. Böljan bidrar med material, kläder och bollar – det som behövs helt enkelt. 

Vad betyder detta för er? 

– Det är en fantastisk möjlighet. Vi har inriktat oss på flickorna, som annars lätt hamnar vid sidan av. Men nu ska de också få känna på hur det är att spela fotboll. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".