Anna Larsson och en vid bild på hennes gymträning med nyanlända kvinnor och män
1 av 3
Anna Larsson lyfts fram som en av kommunens eldsjälar.
Träning med Anna Larsson i Hylte.
2 av 3
Träning med Anna Larsson i Hylte. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio.
Anna Larsson och Elisabeth Hejdegård, utbildare på Alpha CE.
3 av 3
Elisabeth Ejdegård från Alphace här med Anna Larsson. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio.

Många Hyltebor lyfts fram som eldsjälar

"Jag känner mig nära de nyanlända"
2:12 min

Många hyllar Hylte kommuns arbete med integration. Flera lyssnare har hört av sig och berättat om Hyltebor som de tycker ska ha tack för sitt arbete.

Det var efter att P4 Halland berättat att kommunen får ett hedersomnämnande av Hela Sverige Ska Leva för bland annat sitt integrationsarbete, som många hörde av sig och hyllade personer i Hylte. En som lyfts fram är Anna Larsson.

Anna Larsson jobbar som instruktör och har ett par gånger i veckan gymträning som blandas med att lära ut det svenska språket. Hon hjälper också de nyanlända att söka jobb och bostad. Till sin hjälp har hon matchningsföretaget Alphace.

– I dag ska männen spela volleyboll. Kvinnor kommer träna på spinningmaskinerna. Vi ska styrketräna också. Ibland när vi är här så sitter vi i en ring och diskuterar kring ett ämne, så vi tar lite olika steg, säger Anna Larsson. 

Idrott varierat med att lära sig svenska språket, söka jobb och bostad – ja det är full rulle i Hylte när Anna Larsson likt många andra i kommunen jobbar med integration.

Att många av P4 Hallands lyssnare har pekat ut henne som en av många eldsjälar gör henne glad. 

– Den bästa utnämningen är att folk känner igen mig i detta sammanhanget och att man kan vara någon förebild, säger Anna Larsson. 

Jag har jobbat ett tag och känner mig nära de nyanlända. Jag vill också hylla de svenskar som gjort ett fantastiskt jobb och visat en öppen famn.

Det är alltså för sitt arbete med integration, unga och för att ha jobbat med digital infrastruktur som Hylte får sitt hedersomnämnande av riksorganisationen Hela Sverige Ska Leva.

Förutom Anna Larsson har många andra lyfts fram av P4 Hallands lyssnare som eldsjälar som står bakom den utmärkelsen som kommunen kommer ta emot idag. En annan är Ingemar Lund, som hjälper och stöttar nyanlända både via kyrkan och via fotbollsklubben Hyltebruks IF. 

– Det man får tillbaka är ett leende på läpparna som man går hem med om kvällarna. Att hjälpa människor tycker jag är viktigt, säger Ingemar Lund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".