I september öppnade Sylvia Kling en salladsbar i Halmstad och får utlopp för sitt stora matintresse. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.
I september öppnade Sylvia Kling en salladsbar i Halmstad och får nu utlopp för sitt stora matintresse. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.

Sylvia, 49, tröttnade på skolan – öppnade restaurang

"Det är så mycket tillsatser i maten i dag"
1:58 min

Sylvia Kling tröttnade på sitt jobb som lärare och tog steget från skolans värld till restaurangbranschen.

49-åriga Sylvia Kling i Halmstad har arbetat som lärare i svenska och SO i drygt 15 år.

När höstterminen skulle dra igång efter sommarlovet valde Sylvia att inte återvända till klassrummet. Under många år har hon drömt om att öppna en egen restaurang, och när en passande lokal blev ledig i centrala Halmstad tog hon språnget.

I september öppnade hon salladsbaren Gastro Grön.

– För mig är det viktigt att komma hem från en arbetsdag och känna att jag har gjort ett bra jobb. Det kände jag inte alltid när jag hade varit i skolan. Resurserna är inte så stora, säger Sylvia Kling.

Numera är arbetsglädjen på topp och hon får utlopp för sitt stora matlagningsintresse.

Sylvia Kling brinner för att laga mat från grunden och tycker det är viktigt att i möjligaste mån använda ekologiska råvaror.

– Det är så mycket tillsatser i maten idag. Jag ville ha en salladsbar där det är så rena produkter som möjligt, säger Sylvia Kling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".