Varbergs Tingsrätt. Foto: Henrik Martinell
Varbergs Tingsrätt. Foto: Henrik Martinell
Brutalt våld mot barn

Misstänks plågat familjen med järnrör och piska

1:45 min

I dag väcktes åtal mot en man i Falkenberg som under flera års tid ska ha utsatt sin familj för grov misshandel och kränkningar. Flera av offren är barn.

Mannen som är 50-årsåldern åtalas idag för grov fridskränkning och grov misshandel i Varbergs tingsrätt. Gärningarna ska ha skett i mestadels i familjens bostad i Falkenberg under flera års tid, och flera av de drabbade är barn. 

– Det handlar om flera fall av misshandel som pågått under en längre tid och det är flera personer som har varit utsatta som är närstående till gärningsmannen, säger åklagare Andreas Bergman.

Bland annat ska barnen blivit misshandlade med flera olika tillhyggen. Till exempel ska barnen vid flera tillfällen blivit fastbundna och misshandlade med järnrör och piska. 

– Det är givetvis jätteallvarligt att bli utsatt för våld i hemmet. När man använder tillhyggen kan man få extremt stora fysiska skador, för att inte tala om de mentala skadorna man kan få, säger Andreas Bergman och fortsätter:

– Det är flera målsägande som har varit under 18 år när de blivit utsatta. 

Vad finns det för bevis? 

– Framför allt målsägandes berättelser, de är samstämmiga berättelser. Sen finns det viss stödbevisning. 

Mannens advokat Jan Ahlström säger till P4 Halland att mannen förnekar brott.

– Min huvudman menar att detta är en uppdiktad historia från början till slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".