Sead Haksabanovic, Halmstad BK. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
Sead Haksabanovic, Halmstads BK. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio

Italiensk storklubb jagar HBK-talang

17-årige fotbollstalangen Sead Haksabanovic väcker intresse runt om i Europa.

Haksabanovic har fått förtroende i samtliga matcher för Halmstads BK under säsongen som gått, inklusive kvalmötena mot Helsingborg som ledde till att HBK tog sig tillbaka till Allsvenskan. Och 2016 blev 17-åringens genombrottsår då han också varit uttagen till U17-landslaget för Sverige.

Men nu kan han vara på väg bort från HBK. Enligt Hallandsposten har HBK fått flera konkreta bud på jättetalangen, och den som ligger bäst till är italienska storklubben FC Inter.

– Jag har säkert suttit i telefon minst tre timmar om dagen under de senaste veckorna. Och vissa klubbar har tydligen följt honom i flera år och har sett honom på plats tio gånger, säger pappan och rådgivaren Senad Haksabanovic till tidningen.

Enligt pappan så krävs det ett riktigt bra kontrakt med en klubb där han går in i A-laget, och så ska även HBK känna att det känns rätt att släppa Haksabanovic.

Och för halmstadsklubbens del så vill man helst att den 17-årige talangen stannar kvar.

– För han kan vara skillnaden mellan att vi blir ett allsvenskt mittenlag eller riskerar att slåss i botten med allt vad det kan få för ekonomiska konsekvenser, säger Tony Karlsson, ordförande i HBK till Hallandsposten.

Enligt SVT så kan Haksabanovic eventuellt också vara förlorad för det svenska landslaget. Han har nämligen rötter i flera länder, och bland annat Montenegros förbund har hört av sig.

– Jag har varit där och träffat dem, säger pappa Senad till SVT.

Men innan det blir något eventuellt landslagsbyte så vill familjen veta hur möjligheten ser ut för Sead Haksabanovic att ta sig in i det svenska A-landslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".