Bron över Västerån i Kinnared är farlig för de som går och cyklar
1 av 2
Bron över Västerån i Kinnared är farlig för de som går och cyklar. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.
lastbil och bro
2 av 2
Det finns inte mycket utrymme för fotgängare och cyklister när lastbilen kör över bron. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Hylte vill åtgärda bro: Farlig för skolbarn

"Vi har elever som går på denna bron varje dag"
0:58 min

Bron över Västerån i Kinnared är farlig för de som går och cyklar, därför vill nu Hylte kommun bygga en tillfällig bro.

Bron fungerar som skolväg för många av barnen som bor på orten, trots att många tunga lastbilar kör på den.

– Vi har elever som går på denna bron varje dag, till och från skolan. Det är ingen bra miljö – vare sig för elever eller andra trafikanter. Frågan har varit aktuell under många år, och nu behöver det nog hända nåt, säger Malin Thydén Kärrman (S) som är är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Enligt kommunen har bristerna påtalats för Trafikverket i tio år – men en permanent bro kan komma på plats tidigast 2019.

– Det är en vanlig bro där man kör med bilar. Det finns alltså inte en cykel- eller gångväg, säger Malin Thydén Kärrman (S).

I dag fick politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att snabbutreda en tillfällig bro som folk kan gå på. Malin Thydén Kärrman är ordförande i nämnden.

– Det är ingen bra sikt, vare sig för bilar eller de som går eller cyklar.

När skulle en tillfällig bro kunna komma på plats?

– Det vet jag faktiskt inte. Nu har vi fått uppdraget i dag – och ska såklart titta på det så fort vi bara kan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".