Camilla Andersson i sångbåset.
1 av 3
Camilla Andersson i sångbåset. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio.
Chistof Jeppsson och Laila Adele står vid studions kontrollbord och instruerar musikerna som sjunger.
2 av 3
Christof Jeppsson och Laila Adele instruerar musikerna som sjunger. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio.
Camilla Andersson i sångbåset med en filmkamera i förgrunden som filmar henne.
3 av 3
Artisterna filmas samtidigt som de sjunger in och resultatet blir en musikvideo. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio.

Halmstads musiker hjälper med musik

"Det är fantastiska människor här"
1:46 min

För fjärde året i rad samlas ett stort gäng med musiker från Halmstad för att spela in en låt som ska generera pengar till Sveriges Radios och Svt:s insamling Musikhjälpen.

På måndag drar musikhjälpen igång och runt om i landet drar olika initiativ för att samla in pengar igång. Ett numer återkommande insamlingsinitiativ står ett stort gäng Halmstadsmusiker för.

Under hela dagen igår spelade de in musik och video till en låt som de hoppas ska leda till en stor summa pengar till Musikhjälpen.

– Det var jättekul! Det går undan här, in och ut på några sekunder, säger Camilla Andersson som precis sjungit in sin rad.

Artisterna gick i skytteltrafik mellan sångbåset i studion och julbordet som var uppdukat utanför under lördagen. 

Samtidigt som artisterna sjunger in sina delar av låten, filmas de också och allt sätts ihop till en musikvideo. För varje visning som videon sedan får, kommer ett antal företag att skänka en krona.

Det är fantastiska människor här, allt är avslappnat, vi äter mat, dricker gott och har det mysigt och spelar in en låt. Då blir det bra.

Det är fjärde året i rad som Christof Jeppsson samlar musiker från Halmstad med omnejd för att samla in pengar. De höll på att spela in från klockan 13:00 på lördagen till långt in på kvällen och vid inspelningarna hade han Laila Adele bedvid sig vid kontrollbordet.

– När vi är klara kommer vi att ha hört låten väldigt många gånger och vi upprepar olika delar, men vi får ny energi för varje individ som går in i sångbåset, säger Laila Adele.

På lördagskvällen håller ett 10-tal av artisterna en välgörenhetskonsert i Halmstad. Programledarna Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist går in i Musikhjälpen bur på måndag och insamlingen pågår till söndagen den 18 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".