Lastbilen drog ner drygt 100 meter vajerräcke.
1 av 2
Lastbilen drog ner drygt 100 meter vajerräcke. fordonets bränsletank sprang läck och räddningstjänsten pumpade därför över bränslet till andra kärl. Foto: Mattias Sjöström/Räddningstjänsten Halmstad.
Lastbilen drog ner drygt 100 meter vajerräcke.
2 av 2
Lastbilen drog ner drygt 100 meter vajerräcke. Foto: Mattias Sjöström/Räddningstjänsten Halmstad

Lastbil körde in i mitträcke - köer på E6

En lastbil körde i morse in i mitträcket på E6:an i höjd med företaget AJ-produkters lokaler, vilket orsakade köer förbi olycksplatsen.

Räddningstjänsten larmades kl 04:56 om att en dragbil med trailer av okänd anledning kört in i mitträcket på E6:an i norrgående körfält vid Halmstad Norra. Först strax före kl 11 hade ekipaget bärgats och båda körfälten öppnades.

Drygt 100 meter vajer i mitträcket kördes ner.

– Ett av två körfält är avstängt i norrgående körriktning. Så det är köer förbi olycksplatsen, säger Elisabeth Edberg, trafikreporter på Sveriges Radios trafikredaktion.

Räddningstjänsten var på olycksplatsen kl 05:06 och kunde konstatera att ingen person skadats. 

– Det var två personer i dragbilen, en förare och en passagerare, men båda klarade sig utmärkt, säger räddningstjänstens insatsledare Mattias Sjöström.

– Ingen person har behövts föras till sjukhus, säger Peter Karlborg, ledningsoperatör på räddningstjänsten Halmstad, till P4 Halland. 

Räddningstjänsten tömde olycksfordonet på diesel eftersom bränsletanken läckte.

– Vi gjorde en överpumpning av diesel i tanken till andra kärl, säger Peter Karlborg.

Kl 06:31 lämnade räddningstjänsten platsen efter saneringen av bränslet som läckt.

– Sedan låg det en massa skit på körbanan på båda sidor av mitträcket. Stolpar från vajerräcket och delar från lastbilen med mera hade spritts ut som vi behövde städa och spola bort, säger Mattias Sjöström.

Polis och bärgare var vid 7:30-tiden kvar på olycksplatsen. 

Ett körfält i norrgående var öppet vilket orsakade köer förbi olycksplatsen.

Strax före kl 11 hade ekipaget bärgats och båda körfälten öppnades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".